İlkay Gündoğan'ın Almanya'yı bırakması gündemde-haberi
EURO 2020’de ezeli rakibi İngiltere’ye yenik olarak nihayet 16 turunda kupaya veda eden Almanya’da yaprak dökümü ayni ritimde devam ediyor.
Alman basınından fussballtransfers.com’un Bİld’e dayandırdığı haberine göre Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ın ulusal takımını bırakması gündeme geldi. Haberde Joachim Löw’den ardindan göreve başlayacak var olan Hansi Flick’in ortada sahada Joshua Kimmich ve Leon Goretzka ikilisine görev vermeye sıcak baktığı ve İlkay’ın 2. plana düştüğü amaciyla ulusal takımı bırakabileceği argüman edildi.
İlgili Haberler
2011’den beri A Takım’da yer alıyor
İlk olarak 11 Ekim 2011 tarihinde oynanan ve Almanya’nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Belçika’yı 3-1 yendiği mücadeleyle formayı sırtına geçiren başarlıl ortada alan oyuncusu, 10 senede toplaminda 49 sefer ulusal formayı giydi ve 11 sefer rakip ağları havalandırmayı başardı.
İlgili Haberler
Kroos veda etmişti
Geçtiğimiz cuma bugünü yıldız futbolcu Toni Kroos, Daha 31 yaşındayken ulusal takıma veda ettiğini açıklamıştı.